Veelgestelde vragen volumeherstel

Wat is volumeherstel?
Met volumeherstel wordt een filler bedoeld. Hyaluronzuurhoudende fillers zijn de enige fillers die tot een jaar lang werken. Het is een gel die volume terugbrengt in de huid en rimpels direct vermindert. Voorbeelden hiervan zijn de neuslippenplooi. Ook is het mogelijk om de jukbeenderen te accentueren of de kaaklijn strakker te maken.

Hoe werkt volumeherstel?
Fillers worden met een dun naaldje ingebracht in bepaalde huidlagen of juist daaronder. Fillers bestaan in verschillende varianten, waarvan sommige juist geschikt zijn voor je oppervlakkige rimpeltjes en andere juist voor je diepere rimpels. Ook is het mogelijk om meer volume aan te brengen in je gezicht of bijvoorbeeld je lippen voller te maken.

Wat is het verschil tussen fillers?
Wij gebruiken fillers die bestaan uit cross-linked hyaluronzuur voor een langdurig resultaat. Het is een zachte gel die zich voegt naar je huid en een glad en natuurlijk resultaat geeft. Onze fillers werken langer dan het hyaluronzuur van andere leveranciers en is als enige aangetoond veilig voor mensen met een donkere of getinte huid.

Is een behandeling met fillers veilig?
Ja. Al onze artsen zijn BIG-geregistreerd. Het gebruik van fillers is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht in binnen- en buitenland. Zowel de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie als de American Society for Plastic Surgery en de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde staan volledig in voor de veiligheid van fillers

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een stof die normaal in je huid voorkomt. Als de hoeveelheid hyaluronzuur afneemt  kunnen er rimpels ontstaan. Een behandeling met hyaluronzuur is daarom een logische stap in de strijd tegen rimpels. Injecties met hyaluronzuur worden al meer dan 20 jaar toegepast door orthopeden bij artrose en oogartsen bij bepaalde oogaandoeningen.

Wat is cross-linked hyaluronzuur?
Normaal gesproken is hyaluronzuur een vloeistof. Door het proces van moleculaire cross-linking is er sprake van een gel die langdurig resultaat geeft. Bij de door ons gebruikte fillers zijn de onderzoekers erin geslaagd om een bijzonder stabiele gel te maken, zodat jij tot een jaar lang profijt hebt van je behandeling.

Hoe worden fillers gebruikt?
Met een dun naaldje brengt de arts de fillers in op de plaats van de rimpel of de plaats waar het volume moet worden hersteld. Dit gebeurt heel voorzichtig en geleidelijk.

Wat kan ik verwachten van een behandeling met fillers?
Er is direct resultaat. Je mag verwachten dat het resultaat, afhankelijk van de gebruikte filler, 6 tot ongeveer 8 maanden aanhoudt. Bespreek altijd met je behandelend cosmetisch arts wat er jouw geval mogelijk is. Niet iedereen is namelijk hetzelfde.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?
Een beetje. Plaatselijke verdoving zit al verwerkt in de fillers om maximaal comfort te bieden. Ook gebruiken we een dun naaldje om je zo veel mogelijk te ontzien. Na de behandeling heb je geen pijn.

Hoe lang duurt een behandeling met fillers?
Afhankelijk van welk gebied we behandelen, duurt je behandeling zelf een aantal minuten tot een kwartier.

Is de verbetering voor altijd?
Om veiligheidsredenen gebruiken we bij Faceland geen permanente vulmiddelen. Dit is trouwens ook het advies van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Veiligheid gaat voor alles. Daarom werken we bij Faceland alleen met tijdelijke fillers.

Hoe lang duurt het effect van fillers?
Het effect van fillers, afhankelijk van de gebruikte filler, 6 tot ongeveer 8 maanden zichtbaar. Hiermee behoren de door ons gebruikte fillers tot de langstwerkende hyaluronzuurpreparaten. Individuele verschillen kunnen wel optreden. Niet iedereen is tenslotte hetzelfde.

Zijn er bijwerkingen van fillers?
Er kan zwelling of roodheid optreden in het behandelde gebied. De verkleuring is goed te camoufleren en de zwelling houdt meestal maximaal een paar dagen aan. Je huid wordt gedesinfecteerd om de kans op infectie te minimaliseren. Bij allergie voor onze producten kunnen wij je helaas niet behandelen.

Kunnen mensen met een donkere huid ook behandeld worden met fillers?
Uit wetenschappelijk onderzoek zijn de door ons gebruikte fillers als enige hyaluronzuurfiller aangetoond veilig voor mensen met een donkere huidskleur. Een veilig idee.

Wat is een liquid facelift?
Door een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel met een rimpelbehandeling, de kaaklijn en de neuslippenplooi met fillers, is het mogelijk het effect van een minifacelift te bereiken. Allen dan wel zonder littekens, zonder de risico’s van een operatie en zonder de hersteltijd.

Is volumeherstel duur?
In vergelijking met andere behandelingen is een volumeherstel niet duur. Als je optelt hoeveel geld je ongemerkt uitgeeft aan crèmes zul je zien dat volumeherstel één van de dingen is die het meeste waar voor je geld oplevert.

Bij Faceland vinden wij dat iedereen recht heeft op een eerlijke prijs voor een behandeling. Wij leveren kwaliteit voor de scherpste prijs!

Wil je meer weten of een (vrijblijvend) adviesgesprek? Boek dan direct een afspraak met één van onze cosmetische artsen.

Boek nu je afspraak

Veelgestelde vragen volumeherstel
3.58 (71.52%) 33 votes

Vestigingen