Hoofdpijnbehandeling

Hoofdpijnbehandeling

Hoofdpijnbehandeling bij Faceland v.a. €138,-

Hoofdpijn kent vele oorzaken, het is een complex fenomeen. Zowel erfelijke factoren als leefstijlfactoren zijn hierin bepalend. Denk bij het laatste aan stress of spierbelasting. In veel gevallen helpt een pijnstiller, echter langdurig gebruik van pijnstillers kan ook averechts werken en hoofdpijnklachten uitlokken of verergeren. Er zijn verschillende typen hoofdpijn te onderscheiden waarvan er hieronder een paar zijn uitgediept. Laat hoofdpijn niet je leven beheersen.

Spierspanningshoofdpijn

Meest voorkomende is de spierspanningshoofdpijn, herkenbaar aan een bandgevoel om het hoofd en soms gepaard gaande met pijn in de nek en schouders. Deze type hoofdpijn hebben we allemaal wel eens, waarbij een lichte pijnstiller vaak afdoende is. Chronische spierspanningshoofdpijn kan het gevolg zijn van spanningen en stress, een langdurige en eentonige werkhouding (ook continu staren naar een computerscherm) of het gebruik van een verkeerd matras of hoofdkussen. Vaak zit er veel spanning in de nekspieren welke in verbinding staan met het hoofd. In dat geval kan fysiotherapie soms een uitkomst bieden en een andere behandeling welke de spieren relaxeert.

Migraine

Migraine is een veel voorkomend type hoofdpijn welke paar dagen kan aanhouden en iemands dagelijks functioneren erg kan beïnvloeden. Het uit zich vaak als een eenzijdige kloppende hoofdpijn gepaard gaande met misselijkheid en braken. Tevens kunnen er bijverschijnselen optreden als lichtschuwheid en zogeheten ‘aura’-verschijnselen; zien van lichtflitsen, tijdelijk verlies van gezichtsvermogen of zien van vreemde lichteffecten. Migraine is vaak erfelijk bepaald. Naast bekende pijnstillers worden er dikwijls specifieke migraine medicijnen als therapie gebruikt. In sommige gevallen is migraine echter lastig te behandelen met medicatie, waardoor een andere behandeling soms een uitkomst kan bieden.

Een rimpelbehandeling ter verlichting van hoofdpijn

Uit ervaring blijkt dat een tijdelijke spierontspanner soms helpt tegen spierspanningshoofdpijn. Dit komt door de spierontspannende werking van de bacterie. Tevens is uit onderzoeken gebleken dat behandeling met de spierontspanner bij mensen met hevige vorm van migraine de frequentie van aanvallen kan doen afnemen. Mocht je veel last hebben van hoofdpijnklachten, valt een dergelijke behandeling zeker te overwegen.

Wat houdt de behandeling in?

Voor een effectieve behandeling van hoofdpijn injecteren we de frons- en voorhoofdsspieren (2 zones). Gemiddeld worden er 13 tot 15 prikjes verdeeld over beide zones. Het spierverslappende effect is echter pas na enkele dagen tot paar weken merkbaar. In de daarop volgende periode zal de frequentie en eventueel de mate van hoofdpijn afnemen. Het effect houdt gemiddeld 3 maanden aan waarna de spieren weer actief beginnen te worden en een nieuwe behandeling met een spierontspanner nodig is. Een Bocouturebehandeling voor hoofdpijn kost €138,-. Bij sommige cliënten kan het voorkomen dat zij last hebben van een grote gedeelte (dus ook de zijkanten van het gezicht) waardoor een losse extra zone wellicht nodig is. De arts zal hierover beslissen tijdens een consult.

Bekijk hier de lijst met veelgestelde vragen over injectables.

Interesse of vragen? Bel ons op 088 101 46 00 of Maak een afspraak

Hoofdpijnbehandeling
3.8 (76.67%) 42 votes

Vestigingen