Botuline Toxine

Botuline Toxine

Rimpelbehandeling met Botuline Toxine

Je voelt je vitaal, bent actief en wilt graag dat jouw uitstraling hierbij past! Een rimpelbehandeling is de meest populaire manier om rimpels te verminderen. Glimlachen, fronsen, turen, kauwen, alle bewegingen van jouw gezicht leiden uiteindelijk tot rimpels. Rimpels zorgen ervoor dat je moe lijkt of zelfs boos, terwijl je dat niet bent en zeker niet wilt uitstralen. Eén van de snelste en veiligste behandelingen om van zulke rimpels af te komen is een rimpelbehandeling. 

Wat is een rimpelbehandeling?

De rimpelbehandeling met Botuline Toxine bestaat uit een bacterie. Deze bacterie blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor spieren tijdelijk geen of minder activiteit hebben. Het is volledig afbreekbaar door het lichaam. Bij Faceland gebruiken wij voor rimpelbehandelingen één van de twee A-merken Botuline toxine: Bocouture of Botox.

Waar vormen de rimpels zich vooral?

Veel rimpels ontstaan door activiteit en samentrekken van spieren, vooral in de bovenste helft van het gezicht. Bijvoorbeeld de voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes.

Wat doe je met een rimpelbehandeling?

Met een rimpelbehandeling ontspan je de spieren tijdelijk, waardoor je deze bewegingen niet meer kunt maken en de rimpels vervagen, verdwijnen en niet meer kunnen verergeren. Naast het effect op de spieren blokkeert het de werking van de zenuwen op de zweetklieren. Bijvoorbeeld de oksels.

Hoe gaat een rimpelbehandeling in zijn werk?

Een rimpelbehandeling ziet er misschien heel eenvoudig uit, het zijn een aantal kleine prikjes. Maar schijn bedriegt. Het is een behandeling waarvoor kennis van de anatomie vereist is en ervaring met veroudering. Daarom mogen alleen ervaren artsen en Physician Assistants de behandeling bij je uitvoeren. Alle artsen zijn BIG-geregistreerd en Physician Assistants hebben een kwaliteitsregisternummer. Samen zijn zij uiteraard uitstekend getraind.

Tijdens de rimpelbehandeling word jij geprikt met hele dunne naaldjes in de desbetreffende spier. De hoeveelheid eenheden die nodig is, is afhankelijk van de sterkte van de spier. Er is maar een hele kleine hoeveelheid vloeistof nodig en er zijn een aantal vaste prikpunten.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Na 3-4 dagen zie je de eerste resultaten, de werking is maximaal na 2 weken en het effect blijft gemiddeld 3 maanden aanhouden. De rimpelbehandeling werkt preventief. Hoe consequenter en hoe vaker jij ons een bezoekje hebt gebracht, hoe langer de tussenperiode kan worden.

Wat zijn de belangrijkste risico’s?

Rimpelbehandeling is een geneesmiddel en ieder geneesmiddel heeft risico’s. Gelukkig zijn deze zeldzaam. Roodheid, zwelling en blauwe plekken zijn de meest voorkomende gevolgen van een behandeling. Verder raden we rimpelbehandeling af bij mensen met bepaalde spierziekten of bij de vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Een rimpelbehandeling kan worden toegepast op de volgende zones. Klik op de zone voor meer informatie.

Bekijk hier de lijst van veelgestelde vragen voor injectables.

Interesse of vragen? Bel ons op 088 101 46 00 of Maak een afspraak

Botuline Toxine
4 (79.43%) 35 votes

Vestigingen