Filler

Filler

Volumeherstel met fillers

Fillers zijn de perfecte oplossing als je er meteen jonger uit wilt zien. Je krijgt vollere lippen of een jeugdig volume van het gezicht, vollere contouren en minder groeven en rimpels. Hoewel we met fillers natuurlijk geen overtollige huid kunnen wegnemen is het uitermate geschikt om volume aan te brengen.

Wat zijn fillers?

De naam zegt het eigenlijk al, met ‘fillers’ kun je lijnen en plooien opvullen zoals de neuslippenplooi en de fijne lijntjes op de wangen. Extra volume geven aan een bepaald deel van het gezicht is ook mogelijk, zoals de lippen of jukbeenderen. Faceland gebruikt A-merken fillers op basis van hyaluronzuur (Belotero en Juvéderm) en op basis van calcium (Radiesse). Beide bestanddelen komen ook van nature voor in jouw eigen lichaam.

Hoe lang blijven fillers in het lichaam?

Fillers blijven gemiddeld 6 tot 12 maanden in het lichaam. Dit hangt af van de gebruikte filler. Een hyaluronzuur filler behoudt zijn werking gemiddeld 6 maanden. Met een Radiesse filler kan dit oplopen tot een jaar. De duur van het effect hangt wel per persoon af, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit.

Wat doe je met fillers?

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die overal in het lichaam voorkomt. Naarmate je ouder wordt verlies je langzaam maar zeker onderhuids hyaluronzuur. Hierdoor gaat er volume verloren en droogt de huid uit. Als er opnieuw hyaluronzuur wordt aangevuld, werkt de gel als een kussentje dat de huid ondersteunt zodat volume en elasticiteit worden hersteld. Bovendien heeft hyaluronzuur een hydraterende werking.

Ook jouw natuurlijke collageen neemt af naarmate je ouder wordt. Hierdoor verdwijnen ook de contouren uit het gezicht. Een filler op basis van calcium stimuleert het eigen collageen aanmaak en zorgt er weer voor dat de huid er stevig en glad uitziet.

Hoe werkt een behandeling met fillers?

Een behandeling begint altijd met luisteren naar wat jij wilt bereiken en wat jou specifieke wensen zijn. De cosmetisch arts bepaalt vervolgens wat de mogelijkheden zijn. Wij kijken naar de elasticiteit en de kwaliteit van jouw huid. Daarna bepalen wij de hoeveelheid die nodig is om volume te creëren.

Is het gebruik van een filler veilig?

In meerdere onderzoeken is aangetoond dat fillers veilig zijn en tijdelijk, je lichaam breekt ze vanzelf weer af. In overeenstemming met de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, maakt Faceland geen gebruik van permanente vulmiddelen.

Fillers worden in de volgende gebieden gebruikt. Klik op de gebieden voor meer informatie.

Bekijk hier de lijst van veelgestelde vragen voor injectables.

Interesse of vragen? Bel ons op 088 101 46 00 of Maak een afspraak

Filler
3.2 (64.86%) 181 votes

Vestigingen