Borstverkleining

Borstverkleining bij Faceland vergoed door de zorgverzekeraar!

Te grote borsten… Een probleem waar heel veel vrouwen last van hebben. Een borstverkleining is een veelvoorkomende ingreep waarbij de borsten kleiner, steviger, hoger en mooier gevormd worden. Een borstverkleining zorgt ervoor dat de borsten weer in verhouding komen met het lichaam. Rug- en nekklachten verdwijnen, smetten onder de borsten zijn verleden tijd, je kunt eindelijk weer aan alle sporten deelnemen en de pasvorm van kleding klopt weer. Om nog maar te zwijgen van de speciale lingeriewinkels waar je naartoe moet om een passende beha te vinden. De ingreep wordt gewoon vergoed door de zorgverzekeraar, mits je een verwijzing van jouw huisarts in het bezit hebt.

Borstverkleining voor en na

Consult

Tijdens het eerste gratis en vrijblijvende consult zal de consulent het gehele proces samen met jou in kaart brengen: de verwachtingen, de mogelijkheden, de operatie, de nazorg en meer. Er wordt goed naar de borsten gekeken en je krijgt een persoonlijk advies van de consulent. Het is heel belangrijk dat er een verwijzing door de huisarts is. Dit is nodig voor de vergoeding door de zorgverzekeraar. Daarnaast moeten we ook weten of je eerder onder behandeling bent geweest van een medisch specialist en welke medicijnen je gebruikt. Aan het einde van jouw gesprek met de consulent ontmoet jij de plastisch chirurg. Een van onze ervaren, BIG-geregistreerde plastisch chirurgen zal samen met jou het behandelplan bespreken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Boek een vrijblijvend consult!

Tijdens de operatie

Voor de operatie zal de chirurg het operatie ontwerp maken op jouw borsten. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose en duurt ongeveer anderhalf uur. We laten geen drains achter en ongeveer anderhalf uur na de operatie kun je al weer naar huis. Voor deze operatie wordt samengewerkt met het medisch team van Bauland Kliniek, een kliniek die volledig is gespecialiseerd in plastische chirurgie. Op de dag van de operatie hoef je zelf geen beha mee te brengen. Na de operatie is het namelijk  mogelijk om een passende beha aan te schaffen die genoeg steun geeft aan jouw borsten.

Herstel na de borstverkleining

Na de ingreep krijg je alle pijnmedicatie mee naar huis inclusief instructies. Je zult merken dat jouw borsten de eerste weken na de operatie wat anders aanvoelen of dat de littekens nog wat gevoelig zijn. Deze gevoeligheid neemt vanzelf af en de littekens vervagen in de loop van de maanden. Bij een borstverkleining maken we gebruik van hechtingen die uit zichzelf oplossen en hechtingen die niet uit zichzelf oplossen, dus sommige hechtingen dienen verwijderd te worden. Dit gebeurt twee weken na de operatie. De pleister die over de hechting zit mag je twee weken na de behandeling zelf verwijderen. De hechtingen in de borstplooi lossen wel vanzelf op. Wanneer de wondjes dicht zijn, kun je beginnen met het aanbrengen van littekencrème. Bij Faceland kun je voor €17,50 een littekencrème van het merk Alhydran aanschaffen tijdens jouw consult. Alhydran, een van de beste littekencrèmes op de markt, is een krachtige vochtregulerende gel-crème die diep in de huid trekt en van binnenuit de huid herstelt. We adviseren je om de littekens minimaal zes maanden te beschermen tegen UV stralen om het litteken zo mooi mogelijk te laten genezen. Na ongeveer zes weken kom je op controle om het eindresultaat te laten zien!

De eerste zes weken na de operatie adviseren wij om dag en nacht een postoperatieve bh te dragen en zware lichamelijke inspanningen zoals zwaar tillen of sporten te vermijden. Probeer de eerste twee weken na de operatie niet te bukken, persen en te rekken of strekken. Indien je jezelf daartoe in staat acht, mag je vanaf vier weken na de operatie weer autorijden.

FAQ

Waar vindt de operatie plaats?

Faceland maakt gebruik van een eigen hypermodern OK-complex aan de Hoogveldseweg 7 te Mill (NB). Het OK complex is ISO gecertificeerd en biedt de mogelijkheid tot overnachtingen.

Zijn er gezondheidseisen waar ik aan moet voldoen voor een borstverkleining?

Voor een operatie borstverkleining geldt landelijk vereist BMI die tussen de 18 en 35 ligt.

Waar kan ik terecht voor inhoudelijke medische vragen?

Wil jij graag meer inhoudelijke informatie over de ingreep? Neem dan op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur contact op met Faceland Chirurgie door te bellen naar 088 101 46 00. Kies optie 2 in het keuzemenu voor het maken of wijzigen van jouw afspraak of kies optie 3 voor medische vragen. Je wordt dan te woord gestaan door een doktersassistente. Ook kun je een e-mail sturen naar chirurgie@faceland.nl.

Haal- en brengservice

Faceland biedt als één van de weinige een haal- en brengservice aan! Voor slechts €200,- word jij op de dag van jouw operatie thuis opgehaald en teruggebracht met onze haal- en brengservice.

Kan ik na de bevalling meteen voor een operatie terecht?

Nee. Vrouwen moeten minimaal negen maanden ontzwangeren voordat de operatie plaatsvindt.

Wordt de operatie vergoed door de zorgverzekeraar?

Ja zeker! Faceand heeft een nauwe samenwerking met Bauland Kliniek waardoor het mogelijk is jouw borstverkleining vergoed te krijgen door jouw zorgverzekeraar, mits je in het bezit bent van een doorverwijzing van de huisarts. Lees hier meer over Bauland Kliniek.

Wanneer wordt mijn borstverkleining vergoed?

Heb jij een E-cup of groter? Wanneer jij last van nek- of schouderklachten hebt, ouder bent dan 18 jaar en jouw BMI tussen de 18 en 35 ligt, wordt de verwijzing uitgeschreven door jouw huisarts en kan jij de ingreep vergoed krijgen door de zorgverzekeraar.

Kosten borstverkleining

Jij komt in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar wanneer de cupmaat een E of groter is. Als je borsten kleiner zijn dan een E-cup en je wilt toch een borstverkleining ondergaan, dan moet je de operatie zelf betalen. Onze plastisch chirurgen zijn allen erg ervaren en BIG-geregistreerd. De kosten voor een borstverkleining zijn als volgt:

  • In samenwerking met Bauland Kliniek is het mogelijk om jouw borstverkleining vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar mits jij in het bezit bent van een doorverwijzing van de huisarts.
  • Heb jij geen verwijzing van jouw huisarts , maar wil je toch een borstverkleining bij Faceland ondergaan? Dat kan! Jij betaald dan een scherpe prijs van €3.250,- met de kwaliteit die jij van ons gewend bent. Gespreid betalen is al mogelijk voor €44,84

De scherpe prijzen en het prijsverschil zijn ontstaan door onze manier van werken, efficiëntie en gunstige onderhandelingen met de leveranciers en onze value for money visie. Lees hier meer over de visie van Faceland.

Let op! Wil jij jouw behandeling in termijnen betalen? Je regelt dan de betalingstermijnen zelf met een betalingsregeling bij Famed. Zorg dat je voorafgaand aan jouw consult de betalingsregeling met Famed geregeld hebt, anders kunnen wij na het consult helaas geen operatie datum inplannen. Lees onderaan de prijzenpagina meer over de voorwaarden van gespreid betalen.

Afspraak maken

Faceland Chirurgie is geopend in Utrecht, Eindhoven, Capelle, Rotterdam, Nijmegen en Amsterdam. Boek op een van deze vestigingen jouw consult met een van de consulenten.

Faceland is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur, op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en op zondag enkel telefonisch van 09:00 tot 17:00 uur. Bel Faceland op het telefoonnummer 088 101 46 00, boek jouw afspraak online of chat met ons op de website. Jij kunt ook een WhatsApp berichtje sturen naar Faceland Chirurgie. Wil je ook op de hoogte blijven van het nieuws rondom Faceland Chirurgie? Meld je nu aan voor de WhatsApp nieuwsbrief chirurgie. WhatsApp jouw naam naar 06 22 74 73 36 om je aan te melden.

Onze specialisten

Jouw operatie wordt altijd uitgevoerd door een ervaren, BIG-geregistreerde plastisch chirurg. Bekijk onze chirurgen hieronder:

Chirurgen: Oliver Kloeters, Lydia Oostveen-Bol, en Gabriel Jansen.

Gerelateerde behandelingen

Borstlift: heb jij verslapte borsten door bijvoorbeeld zwangerschap of gewichtsverlies? Of heb jij last van hangende borsten met weinig vulling? Faceland biedt hiervoor een borstlift aan. Een kleine borstlift zonder implantaten is al mogelijk voor €1.990,-.

Vestigingen

Almere

Randstad 21, nr. 22
1314 BM Almere
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Amsterdam Schiphol

Beechavenue 162-180
1119 PS Schiphol-Rijk
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Barendrecht

Van Beuningenhaven 1a
2993 EH Barendrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Capelle

Rhijnspoor 223
2901 LB Capelle aan den IJssel
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Eindhoven

Dr. Holtroplaan 5A
5652 XR Eindhoven
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Mill (OK-complex)

Hoogveldseweg 7
5451 AA Mill
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Nijmegen

Grote Markt 17
6511 KA Nijmegen
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Binnenrotte

Binnenrotte 113-115
3011 HB Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Karel Doormanstraat

Karel Doormanstraat 453a
3012 GH Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Utrecht

Franciscusdreef 38C
3565 AC Utrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Venlo

Kolenstraat 1
5911 HL Venlo
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Facetruck

Meld je aan op de nieuwsbrief voor de bekendmaking van de locatie!

Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Zürich

Klausstrasse 23
8008 Zürich
Bel ons: +41 43 508 97 19

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Düsseldorf

Berliner Allee 26
40212 Düsseldorf
Bel ons: +49 211 41873502

Route - Parkeren
Contact - E-mail