Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie en mini buikwandcorrectie vanaf €2.975,-

Droom jij van een platte, strakke buik? Dan kan een buikwandcorrectie (ook bekend als de tummy tuck) de oplossing voor jou zijn. Een buikwandcorrectie is een operatie die kan helpen bij een verslapte buik na bijvoorbeeld een zwangerschap, veroudering van de huid of gewichtsverlies. Door de huid strak te trekken krijg jij die strakke buik die je graag zou willen. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen een mini en volledige buikwandcorrectie. Een mini buikwandcorrectie is geschikt bij huidoverschot onder de navel. Wanneer jouw buik ook boven de navel verslapt is of ook de buikspieren zelf verslapt zijn, is een volledige buikwandcorrectie nodig.
Ook bij deze ingrepen krijg jij bij Faceland weer de kwaliteit en service die jij van ons gewend bent tegen een scherpe prijs!

Consult

Tijdens het eerste en vrijblijvende consult zal de consulente het gehele proces samen met jou in kaart brengen: de verwachtingen, mogelijkheden, operatie, nazorg en meer. Ook wordt het probleemgebied bekeken en wordt er bepaald of jij een mini buikwandcorrectie of volledige buikwandcorrectie nodig hebt. Bevindt het huidoverschot zich vooral onder de navel dan is in veel gevallen een mini buikwandcorrectie genoeg om van de verslapte buik af te komen. Een volledige buikwandcorrectie is geschikt wanneer jouw buik in zijn geheel verslapt is. Verder zal jouw gezondheid en medicatiegebruik besproken worden zodat de anesthesioloog kan bepalen of jij de operatie mag ondergaan. Daarom is het belangrijk dat jij een actueel medicatieoverzicht (AMO) meebrengt naar het consult. Uiteindelijk sluit de plastisch chirurg aan bij het gesprek en zal je samen met de chirurg jouw behandelplan bespreken.

Voor de operatie

Het is belangrijk dat je op de dag van de operatie nuchter bent. Je mag tot zes uur voor de operatie niks eten en drinken. Voor de behandeling neemt de chirurg nogmaals het behandelplan met jou door en wordt het gebied afgetekend. Het is van groot belang dat je na de operatie drukkleding draagt. De consulente zal je daarbij adviseren. Drukkleding is bij Faceland verkrijgbaar vanaf €25,-.

De operatie

Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 60-120 minuten. Er wordt een incisie gemaakt in de bikinilijn. De grootte van de incisie is afhankelijk van de hoeveelheid vet en/of overtollig huid dat verwijderd moet worden. Vervolgens wordt de overtollige huid weggehaald en kunnen ook de rechte buikspieren weer strak worden gemaakt als dat nodig is. Dan wordt de huid weer gehecht met een oplosbare hechting. In sommige gevallen worden er drains achtergelaten in de wond. Deze kunnen na een dag al weer worden verwijderd. Na een volledige buikwandcorrectie verblijf je één nacht ter observatie in onze kliniek. Bij een mini buikwandcorrectie mag jij na controle van de chirurg dezelfde dag nog naar huis.

Herstel na de ingreep

Twee weken na de ingreep kom jij terug voor controle van de wond. Na een volledige buikwandcorrectie moet je twee weken antitrombose spuitjes gebruiken. Na een mini buikwandcorrectie is dit niet nodig. Het is belangrijk om de drukkleding gedurende zes weken te dragen om zo het herstel te bevorderen. Ook adviseren wij jou om tot zes weken na de ingreep geen lichamelijke inspanningen te verrichten. Het hangt af van jouw werkzaamheden wanneer je weer kunt werken. Na de ingreep zul je merken dat jouw buik al een stuk platter is geworden, maar het kan zes tot negen maanden duren tot het eindresultaat volledig zichtbaar is.

FAQ

Waar vindt de operatie plaats?

Faceland maakt gebruik van een eigen hypermodern OK-complex aan de Hoogveldseweg 7 te Mill (NB). Het OK complex is ISO gecertificeerd en biedt de mogelijkheid tot overnachtingen.

Zijn er gezondheidseisen waar ik aan moet voldoen voor een buikwandcorrectie?

De gezondheidstoestand moet goed zijn. Als je medicijnen gebruikt of een aandoening hebt aan bijvoorbeeld hart of longen kan het zijn dat de operatie in een ziekenhuis moet gebeuren. Neem daarom alle medische informatie mee die je hebt, inclusief een AMO (actueel medicatie overzicht) als je medicatie gebruikt en een overzicht van alle artsen bij wie je onder controle staat. Onze anesthesioloog heeft deze gegevens namelijk nodig om te beslissen of de operatie voor jou door kan gaan.

Hoe zit het met roken?

Roken is een probleem. Door het roken is er meer slijmvorming in de longen en slechtere doorbloeding van de huid. Het roken moet daarom vier weken voor de operatie worden gestaakt voor jouw eigen veiligheid. Daar moeten we echt streng in zijn (richtlijn Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie).

Hoe zit het met overgewicht?

Overgewicht geeft een grotere kans op complicaties. Daarom kunnen we de operatie niet uitvoeren bij een BMI boven de 35 (Richtlijn Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie).

Waar kan ik terecht voor inhoudelijke medische vragen?

Wil jij graag meer inhoudelijke informatie over de ingreep? Neem dan op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur contact op met Faceland Chirurgie door te bellen naar 088 101 46 00 (kies voor optie 2 in het keuzemenu) of door te mailen naar chirurgie@faceland.nl.

Haal- en brengservice

Faceland biedt als één van de weinige een haal- en brengservice aan! Voor slechts €200,- wordt jij op de dag van jouw operatie thuis opgehaald en teruggebracht met onze haal- en brengservice.

Kan ik na de bevalling meteen voor een operatie terecht?

Je lichaam moet volledig ontzwangerd zijn. Meestal duurt dit negen maanden.

Wordt de operatie vergoed door de zorgverzekeraar?

Een buikwandcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed door de zorgverzekeraar. In uitzonderlijke gevallen is dat echter wel het geval. Omdat Faceland samenwerkt met MED-X en Bauland Kliniek kan vergoeding worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar. Het starten van deze aanvraag kan echter wel ten koste gaan van je eigen risico.

Kosten buikwandcorrectie + gespreid betalen

Tijdens een consult wordt duidelijk of jij een mini buikwandcorrectie of een volledige buikwandcorrectie nodig hebt. Welke operatie voor jou het beste is, hangt af van de oorzaak van het probleem (huidoverschot en/of verslapping van bindweefsel en spieren) en de plaats van het probleem (alleen onder of ook boven de navel). De prijzen zijn voor mannen en vrouwen identiek.

  • De prijs voor een mini buikwandcorrectie is €2.975,-.
  • De prijs van een volledige buikwandcorrectie is €3.850,-.

Een betaalbare ingreep voor iedereen! Lees hier meer over gespreid betalen.

Afspraak maken

Een consult buikwandcorrectie kan op één van de volgende locaties: Amsterdam-Schiphol, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam Binnenrotte en Capelle. Boek jouw consult met één van de consulenten.

Faceland is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur, op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en op zondag enkel telefonisch van 09:00 tot 17:00 uur. Bel Faceland op het telefoonnummer 088 101 46 00, boek jouw afspraak online of chat met ons op de website. Jij kunt ook een WhatsApp berichtje sturen naar Faceland Chirurgie. Wil je ook op de hoogte blijven van het nieuws rondom Faceland Chirurgie? Meld je nu aan voor de WhatsApp nieuwsbrief chirurgie. WhatsApp jouw naam naar 06 22 74 73 36 om je aan te melden.

Onze chirurgen

Gabriel Jansen, Oliver Kloeters en Lydia Oostveen-Bol.

Medische vragen?

Heb je medische vragen of wil je meer inhoudelijke informatie over de ingreep? Neem dan contact op met Faceland Chirurgie op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur.
Tel.: 088 101 46 00 (kies voor optie 2 in het keuzemenu voor het maken van een afspraak en optie 3 voor medische vragen)
E-mail: chirurgie@faceland.nl

Gerelateerde behandelingen

Liposuctie: heb jij last van plaatselijke vetophopingen die niet willen verdwijnen met een dieet of sporten? Dan is liposuctie mogelijk de oplossing! Je ondergaat al een liposuctie bij Faceland voor €850,-.

Vestigingen

Almere

Randstad 21, nr. 22
1314 BM Almere
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Amsterdam Schiphol

Beechavenue 162-180
1119 PS Schiphol-Rijk
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Barendrecht

Van Beuningenhaven 1a
2993 EH Barendrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Capelle

Rhijnspoor 223
2901 LB Capelle aan den IJssel
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Eindhoven

Dr. Holtroplaan 5A
5652 XR Eindhoven
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Mill (OK-complex)

Hoogveldseweg 7
5451 AA Mill
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Nijmegen

Grote Markt 17
6511 KA Nijmegen
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Binnenrotte

Binnenrotte 113-115
3011 HB Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Karel Doormanstraat

Karel Doormanstraat 453a
3012 GH Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Utrecht

Franciscusdreef 38C
3565 AC Utrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Venlo

Kolenstraat 1
5911 HL Venlo
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Facetruck

Meld je aan op de nieuwsbrief voor de bekendmaking van de locatie!

Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Zürich

Klausstrasse 23
8008 Zürich
Bel ons: +41 43 508 97 19

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Düsseldorf

Berliner Allee 26
40212 Düsseldorf
Bel ons: +49 211 41873502

Route - Parkeren
Contact - E-mail