Veelgestelde vragen bovenooglidcorrectie
Veelgestelde vragen bovenooglidcorrectie

Waar kan ik op consult komen?
Een afspraak is mogelijk bij een plastisch chirurg voor de prijs van €795,- of één van de cosmetisch artsen of Physician Assistants van Faceland voor de prijs van €365,-: Lisan Hanssen (Faceland Eindhoven), Karina Rahimi (Faceland Capelle en Barendrecht), Robin Snijders (Faceland Amsterdam-Schiphol en Rotterdam), David Yama Hamraz (Faceland Utrecht, Capelle en Rotterdam), Whitney Koeiman (Faceland Eindhoven), Chloé Wittenberg (Faceland Utrecht) Anna Grelack (Faceland Nijmegen en Mill), Muriëlle van Engelen (Faceland Amsterdam-Schiphol en Eindhoven).

Hoe boek ik een consult in?
Jij kan telefonisch een consult inplannen in elke vestiging door te bellen naar 088 101 46 00 van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21:00 of 24/7 via ons online boekingssysteem.

Wat moet ik meenemen tijdens het consult?
Gebruik jij medicatie? Dan is het van uiterst belang dat jij een medicatieoverzicht meeneemt. Deze is te verkrijgen bij jouw apotheek. Verder is het belangrijk dat jij een geldig legitimatiebewijs kunt tonen.

Mag ik een injectables behandeling ondergaan voordat de behandeling plaatsvindt?
Niet voor de indicaties frons, voorhoofd, wenkbrauwlift, kraaienpootjes en traangootjes (dus alle indicaties rondom de ogen). Dit is vanaf drie maanden na de operatie weer mogelijk. Een injectables behandeling voor bijvoorbeeld de lippen, neuslippenplooi en rokerslijntjes is wel mogelijk voordat de operatie plaatsvindt.

Wie voert de operatie uit?

Aan jou de keuze of je de bovenooglidcorrectie uit wil laten voeren door een cosmetisch arts of Physician Assistant voor €365,- of door een plastisch chirurg voor €795,-.

Wat is een Physician Assistant?
Physician Assistant is een relatief nieuw beroep in Nederland, overgewaaid vanuit Amerika. Inmiddels is het heel normaal in ziekenhuizen dat medische werkzaamheden en bepaalde ingrepen worden uitgevoerd door Physician Assistant. De Physician Assistant is een functie op niveau die in de medische wereld structureel continuïteit, kwaliteit en laagdrempelige zorg brengt. De zelfstandige bevoegdheden van de Physician Assistant zijn wettelijk vastgesteld en afgestemd binnen Faceland. Kwaliteit wordt zowel door een Physician Assistant als cosmetisch arts gegarandeerd. Onze PA’s zijn  Chloé Wittenberg en Lisan Hanssen.

Waar wordt de operatie uitgevoerd?
Kom jij op consult bij Chloé Wittenberg, David Hamraz, Robin Snijders, Muriëlle van Engelen of Robin Vossen? Dan kan jij in Faceland Chirurgie te Utrecht terecht voor een bovenooglidcorrectie. Arts Karina Rahimi voert de operatie uit in Faceland Capelle. Artsen Whitney Koeiman en ook Muriëlle van Engelen voeren de bovenooglidcorrecties uit in Faceland Eindhoven. Arts Anna Grelack voert de ingreep uit in Faceland Mill. Alle behandelkamers voldoen uiteraard aan alle kwaliteitseisen -en normen.

Wie doet de operatie?
Je wordt geopereerd door dezelfde cosmetisch arts, Physician Assistant of plastisch chirurg waarbij je op consult bent geweest.

Hoe lang duurt de operatie?
De operatie duurt ongeveer 30-45 minuten en gebeurt onder lokale verdoving.

Hoe zit het met de littekens?
Het litteken komt te liggen in de natuurlijke plooi van de bovenoogleden. Deze littekens zullen uiteraard bijtrekken en zijn vrijwel altijd onopvallend.

Is het een ‘goede’ arts?
Alle cosmetisch artsen en plastisch chirurgen zijn BIG-geregistreerd. De Physician Assistant heeft een kwaliteitsregisternummer. Onze behandelaars zijn bevoegd verklaard voor het uitvoeren van de ingreep.

Moet ik na de operatie op controle komen?
Ja. Na zeven tot negen dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd in de Faceland vestiging van jouw behandelaar. Mocht jij acht weken na jouw bovenooglidcorrectie nog gezien willen worden door de arts, dan is dit mogelijk.

Hoe duur is de operatie?
Dit is afhankelijk of je geopereerd wil worden door een plastisch chirurg of een cosmetisch arts/Physician Assistant. Een bovenooglidcorrectie door een cosmetisch arts of Physician Assistant kost €365,- en wil je geopereerd worden door een plastisch chirurg betaal je €795,-.

Wat te doen als er complicaties zijn?
Mocht jij het vermoeden hebben van een complicatie dan is Faceland uiteraard 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0485 460 620.

Hoe zit het met de betaling?
Jij ontvangt 2 weken voordat de bovenooglidcorrectie plaatsvindt een factuur per mail. Deze dient 2 werkdagen na factuurdatum voldaan te zijn door middel van internetbankieren. Het is helaas niet mogelijk om de ingreep met een giftcard te betalen.

Wordt de operatie vergoed door de zorgverzekeraar?
Bij Faceland is het helaas niet mogelijk om de operatie te laten vergoeden door de zorgverzekeraar. De basisverzekering van ziektekostenverzekeringen vergoedt bijna nooit een bovenooglidcorrectie. Maar met een aanvullende verzekering kun je het soms wel vergoed krijgen. Je moet echter wel voldoen aan de zware criteria van deze verzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen. De eisen verschillen ook nogal per verzekeraar.

Wat zijn de voorwaarden?
Lees hier de highlights en voorwaarden.

Wil je meer weten of een (vrijblijvend) adviesgesprek? Boek dan direct een afspraak met één van onze cosmetische artsen.

Interesse of vragen? Bel ons op 088 101 46 00 of Maak een afspraak

Veelgestelde vragen bovenooglidcorrectie
7.6 (76.18%) 89 votes

Vestigingen

Utrecht

Franciscusdreef 38C
3565 AC Utrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Eindhoven

Dr. Holtroplaan 5A
5652 XR Eindhoven
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Nijmegen

Grote Markt 17
6511 KA Nijmegen
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam

Binnenrotte 113-115
3011 HB Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Mill

Hoogveldseweg 1
5451 AA Mill
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Capelle

Rhijnspoor 223
2901 LB Capelle aan den IJssel
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Barendrecht

Van Beuningenhaven 1a
2993 EH Barendrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Amsterdam Schiphol

Beechavenue 162-180
1119 PS Schiphol-Rijk
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Zürich

Klausstrasse 23
8008 Zürich
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail