Veelgestelde vragen injectables
Veelgestelde vragen injectables

Botuline Toxine

Wat is een rimpelbehandeling met Botuline Toxine eigenlijk?
Bij een rimpelbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een gezuiverd eiwit dat door een bacterie wordt gemaakt. Het wordt uitgevoerd met een geregistreerd geneesmiddel om rimpels en rimpeltjes te behandelen die door overmatige spieractiviteit ontstaan. Tijdens de behandeling worden er een aantal kleine injecties gegeven in het spiertje dat de rimpel veroorzaakt. Binnen een paar dagen zie je al verbetering.

Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt gemiddeld 15-30 minuten, inclusief een consultgesprek.

Is een rimpelbehandeling veilig?
Jazeker! Bij Faceland gebruiken we het officiële kwaliteitsproduct. De fabrikant is al tientallen jaren de gerespecteerde leverancier van de officiële rimpelbehandeling producten. Alleen cosmetisch artsen en Physician assistants voeren de behandeling uit bij Faceland, zij zijn allemaal BIG-geregistreerd of hebben een kwaliteitsregisternummer.

Hoe werkt een rimpelbehandeling eigenlijk?
Sommige rimpels ontstaan door overactiviteit van bepaalde spiertjes. Dit geldt bijvoorbeeld voor kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Een injectie zorgt ervoor dat deze spiertjes minder actief worden. Hierdoor herstelt de natuurlijke balans en vervagen je rimpels vanzelf.

Hoe snel werkt een rimpelbehandeling?
Het effect van een rimpelbehandeling is niet direct te zien. In de meeste gevallen is het maximale effect binnen twee weken bereikt.

Hoe lang werkt een rimpelbehandeling?
Bij Faceland krijg je altijd een volwaardige dosis, zodat je maximaal profiteert. Een rimpelbehandeling werkt gemiddeld drie maanden. Daarna neemt het effect af en begint de rimpel langzaam weer terug te komen. Tegen die tijd ben je bij ons weer van harte welkom voor een vervolgafspraak.

Wie mag een rimpelbehandeling uitvoeren?
Bij Faceland werken uitsluitend BIG-geregistreerde cosmetisch artsen en Physician assistants met een kwaliteitsregisternummer. Ons team wordt voortdurend geschoold in het binnen- en buitenland.

Doet een rimpelbehandeling pijn?
Voor een rimpelbehandeling zijn een aantal prikjes noodzakelijk. Veel cliënten geven aan dat de pijn wel mee valt. Dit komt door de zeer dunne naald.

Wanneer mag je geen rimpelbehandeling ondergaan?
Als je zwanger bent kun je helaas geen injectables ondergaan. Ook als er toevallig een puistje zit op de plaats van het prikje, kunnen we de behandeling niet uitvoeren. Als er ernstige spierziekten zijn zoals ALS, myasthenia gravis, of het Lambert-Eaton syndroom, kunnen onze artsen je niet behandelen. Ook als je een allergie hebt kunnen we je niet helpen. In alle andere gevallen natuurlijk wel.

Blijf ik er wel natuurlijk uitzien?
Ja. Na een rimpelbehandeling kun je nog steeds fronsen, je wenkbrauwen optrekken of met je ogen knijpen. De cosmetisch arts overlegt met jou wat en hoe er behandeld wordt. We luisteren goed naar jou en respecteren jouw wensen.

Wat gebeurt er met mijn rimpels als ik stop met een rimpelbehandeling?
Als je stopt komen je rimpels langzaam weer terug. Totdat jij weer bij ons terugkomt!

Werkt een rimpelbehandeling ook tegen overmatig transpireren (hyperhidrose)?
Overmatig transpireren onder de oksels is heel goed te behandelen met een rimpelbehandeling. Een behandeling van ongeveer 30 minuten beschermt je oksels gemiddeld drie tot vier maanden.

Wat is een liquid facelift?
Door een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel met een rimpelbehandeling, de kaaklijn en de neuslippenplooi met fillers, is het mogelijk het effect van een minifacelift te bereiken. Allen dan wel zonder littekens, zonder de risico’s van een operatie en zonder de hersteltijd.

Is een rimpelbehandeling duur?
In vergelijking met andere behandelingen is een rimpelbehandeling niet duur. Als je optelt hoeveel geld je ongemerkt uitgeeft aan crèmes zul je zien dat een rimpelbehandeling één van de dingen is die het meeste waar voor je geld oplevert. Bij Faceland vinden wij dat iedereen recht heeft op een eerlijke prijs voor een behandeling. Wij leveren kwaliteit voor de scherpste prijs!

Wat zijn de voorwaarden?
Lees hier de highlights en voorwaarden.


Filler

Wat is volumeherstel met filler?
Faceland maakt gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur en fillers op basis van collageen. Fillers bestaan uit een gel die volume terugbrengt in de huid en rimpels direct vermindert. Voorbeelden hiervan zijn de neuslippenplooi. Ook is het mogelijk om de jukbeenderen te accentueren of de kaaklijn strakker te maken.

Hoe werkt volumeherstel?
Fillers worden met een dun naaldje ingebracht in bepaalde huidlagen of juist daaronder. Fillers bestaan in verschillende varianten, waarvan sommige juist geschikt zijn voor je oppervlakkige rimpeltjes en andere juist voor je diepere rimpels. Ook is het mogelijk om meer volume aan te brengen in je gezicht of bijvoorbeeld je lippen voller te maken.

Wat is het verschil tussen de fillers?
Wij gebruiken fillers die bestaan uit cross-linked hyaluronzuur voor een langdurig resultaat. Het is een zachte gel die zich voegt naar je huid en een glad en natuurlijk resultaat geeft. Onze fillers werken langer dan het hyaluronzuur van andere leveranciers en is als enige aangetoond als veilig voor mensen met een donkere of getinte huid.

Is een behandeling met fillers veilig?
Ja. Al onze artsen zijn BIG-geregistreerd en al onze Physician Assistants hebben een kwaliteitsregisternummer. Het gebruik van fillers is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht in binnen- en buitenland. Zowel de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie als de American Society for Plastic Surgery en de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde staan volledig in voor de veiligheid van fillers.

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een stof die normaal in je huid voorkomt. Als de hoeveelheid hyaluronzuur afneemt kunnen er rimpels ontstaan. Een behandeling met hyaluronzuur is daarom een logische stap in de strijd tegen rimpels. Injecties met hyaluronzuur worden al meer dan 20 jaar toegepast door orthopeden bij artrose en oogartsen bij bepaalde oogaandoeningen.

Hoe worden fillers gebruikt?
Met een dun naaldje brengt de arts de fillers in op de plaats van de rimpel of de plaats waar het volume moet worden hersteld. Dit gebeurt heel voorzichtig en geleidelijk.

Wat kan ik verwachten van een behandeling met fillers?
Er is direct resultaat, maar na 2 weken is het resultaat optimaal. Je mag verwachten dat het resultaat, afhankelijk van de gebruikte filler, zes tot ongeveer twaalf maanden aanhoudt. Bespreek altijd met je behandelend cosmetisch arts of Physician Assistant wat er in jouw geval mogelijk is. Niet iedereen is namelijk hetzelfde.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?
Een beetje. Plaatselijke verdoving zit al verwerkt in de fillers om maximaal comfort te bieden. Ook gebruiken we een dun naaldje om je zo veel mogelijk te ontzien.

Hoe lang duurt een behandeling met fillers?
Afhankelijk van welk gebied we behandelen, duurt je behandeling zelf een aantal minuten tot een kwartier.

Is de verbetering voor altijd?
Om veiligheidsredenen gebruiken we bij Faceland geen permanente vulmiddelen. Dit is trouwens ook het advies van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Veiligheid gaat voor alles. Daarom werken we bij Faceland alleen met tijdelijke fillers.

Hoe lang duurt het effect van fillers?
Het effect van hyaluronzuur fillers, afhankelijk van de gebruikte filler, blijft zes tot ongeveer negen maanden zichtbaar. Hiermee behoren de door ons gebruikte fillers tot de langstwerkende hyaluronzuurpreparaten. Individuele verschillen kunnen wel optreden. Niet iedereen is tenslotte hetzelfde. Een Radiesse filler kan zijn werking tussen de 9 en 12 maanden behouden, soms wel langer.

Waarvan is de werkingsduur afhankelijk?
De werkingsduur is o.a. afhankelijk van de filler (hyaluronzuur of Radiesse), gebruikte hoeveelheid, leeftijd, huidtype, levensstijl en metabolisme.

Zijn er bijwerkingen van fillers?
Er kan zwelling of roodheid optreden in het behandelde gebied. De verkleuring is goed te camoufleren en de zwelling houdt meestal maximaal een paar dagen aan. Je huid wordt gedesinfecteerd om de kans op infectie te minimaliseren. Bij allergie voor onze producten kunnen wij je helaas niet behandelen.

Kunnen mensen met een donkere huid ook behandeld worden met fillers?
Uit wetenschappelijk onderzoek zijn de door ons gebruikte fillers als enige hyaluronzuurfiller aangetoond veilig voor mensen met een donkere huidskleur. Een veilig idee.

Wat is een liquid facelift?
Door een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel met een rimpelbehandeling, de kaaklijn en de neuslippenplooi met fillers, is het mogelijk het effect van een minifacelift te bereiken. Allen dan wel zonder littekens, zonder de risico’s van een operatie en zonder de hersteltijd.

Is volumeherstel duur?
In vergelijking met andere behandelingen is een volumeherstel niet duur. Als je optelt hoeveel geld je ongemerkt uitgeeft aan crèmes zul je zien dat volumeherstel één van de dingen is die het meeste waar voor je geld oplevert. Bij Faceland vinden wij dat iedereen recht heeft op een eerlijke prijs voor een behandeling. Wij leveren kwaliteit voor de scherpste prijs!

Wat zijn de voorwaarden?
Lees hier de highlights en voorwaarden.

Interesse of vragen? Bel ons op 088 101 46 00 of Maak een afspraak

4.7 (46.95%) 118 vote[s]

Vestigingen

Almere

Randstad 21, nr. 22
1314 BM Almere
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Amsterdam Schiphol

Beechavenue 162-180
1119 PS Schiphol-Rijk
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Barendrecht

Van Beuningenhaven 1a
2993 EH Barendrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Capelle

Rhijnspoor 223
2901 LB Capelle aan den IJssel
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Eindhoven

Dr. Holtroplaan 5A
5652 XR Eindhoven
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Mill (OK-complex)

Hoogveldseweg 7
5451 AA Mill
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Nijmegen

Grote Markt 17
6511 KA Nijmegen
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Binnenrotte

Binnenrotte 113-115
3011 HB Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Karel Doormanstraat

Karel Doormanstraat 453a
3012 GH Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Utrecht

Franciscusdreef 38C
3565 AC Utrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Venlo

Kolenstraat 1
5911 HL Venlo
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Zürich

Klausstrasse 23
8008 Zürich
Bel ons: +41 43 508 97 19

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Düsseldorf

Berliner Allee 26
40212 Düsseldorf
Bel ons: +49 211 41873502

Route - Parkeren
Contact - E-mail