Veelgestelde vragen

Veelgestelde-vragen-model-FL

Rimpelbehandeling

WAT IS RIMPELBEHANDELING EIGENLIJK?

Een rimpelbehandeling maakt gebruik van een gezuiverd eiwit dat door een bacterie wordt gemaakt. Het wordt uitgevoerd met een geregistreerd geneesmiddel om rimpels en rimpeltjes te behandelen die door overmatige spieractiviteit ontstaan. Bij de behandeling geeft je cosmetisch arts een paar kleine injecties in het spiertje dat de rimpel veroorzaakt. De behandeling duurt van begin tot einde maar een paar minuten. Binnen een paar dagen zie je al verbetering.

IS EEN RIMPELBEHANDELING VEILIG?

Jazeker! Bij FACE Land gebruiken we het officiële kwaliteitsproduct van Allergan. Deze fabrikant is al tientallen jaren de gerespecteerde leverancier van de officiële rimpelbehandeling producten. We gebruiken geen middelen die vergelijkbaar zijn of die ‘net zo goed’ zijn. Alleen artsen voeren de behandeling uit bij FACE Land. Al onze artsen zijn BIG-geregistreerd.

WERKT EEN RIMPELBEHANDELING OOK TEGEN OVERMATIG TRANSPIREREN?

Overmatig transpireren onder de oksels is heel goed te behandelen met een rimpelbehandeling. Een behandeling van ongeveer 10 minuten beschermt je oksels gemiddeld negen maanden.

HOE WERKT EEN RIMPELBEHANDELING EIGENLIJK?

Sommige rimpels ontstaan door overactiviteit van bepaalde spiertjes. Dit geldt bijvoorbeeld voor kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Een injectie zorgt ervoor dat deze spiertjes minder actief worden. Hierdoor herstelt de natuurlijke balans en vervagen je rimpels vanzelf.

HOE SNEL WERKT EEN RIMPELBEHANDELING?

Binnen een paar dagen merk je het effect al. Bij 99% van de mensen is het maximale effect binnen een week bereikt.

HOE LANG WERKT EEN RIMPELBEHANDELING?

Een rimpelbehandeling werkt gemiddeld vier maanden. Daarna neemt het effect af en begint de rimpel langzaam weer terug te komen. Bij FACE Land krijg je altijd een volwaardige dosis, zodat je maximaal profiteert. Na een aantal maanden neemt het effect van de behandeling af en keren de rimpels terug. Tegen die tijd ben je bij ons weer van harte welkom.

WIE MAG EEN RIMPELBEHANDELING  UITVOEREN?

Bij FACE Land werken uitsluitend BIG-geregistreerde cosmetisch artsen. Onze artsen worden voortdurend geschoold in het binnen- en buitenland.

DOET EEN RIMPELBEHANDELING PIJN?

Het prikje is heel goed te verdragen. Voor de behandeling kunnen we de huid verdoven met een cold pack of verdovende crème. De meeste mensen vinden dit echter niet nodig. Binnen tien minuten na de behandeling sta je al weer buiten en kun je doorgaan met je eigen dingen.

WANNEER MAG JE GEEN RIMPELBEHANDELING ONDERGAAN?

Als er toevallig een in puistje zit op de plaats van het prikje, kunnen we de behandeling niet doen. Als er ernstige spierziekten zijn zoals ALS, myasthenia gravis, of het Lambert-Eaton syndroom, kunnen onze artsen je niet behandelen. Ook als je een allergie  hebt of als je zwanger bent, kunnen we je niet helpen. In alle andere gevallen natuurlijk wel.

BLIJF IK ER WEL NATUURLIJK UITZIEN?

Ja. Na een rimpelbehandeling kun je nog steeds fronsen, je wenkbrauwen optrekken of met je ogen knijpen. De cosmetisch arts overlegt met jou wat en hoe er behandeld wordt. We luisteren goed naar je en respecteren je. Daar kun je van op aan.

WAT GEBEURT ER MET MIJN RIMPELS ALS IK STOP MET EEN RIMPELBEHANDELING

Als je stopt komen je rimpels langzaam weer terug. Totdat jij weer bij ons terugkomt!

IS EEN RIMPELBEHANDELING DUUR?

In vergelijking met andere behandelingen is een rimpelbehandeling niet duur. Als je optelt hoeveel geld je ongemerkt uitgeeft aan crèmes zul je zien dat een rimpelbehandeling één van de dingen is die het meeste waar voor je geld oplevert.

Bij FACE Land vinden wij dat iedereen recht heeft op een eerlijke prijs voor een behandeling. Wij zullen er altijd voor zorgen dat wij de voordeligste zijn.

FILLERS

WAT ZIJN FILLERS?

Hyaluronzuurhoudende fillers zijn de enige fillers die tot een jaar lang werken. Het is een gel die volume terugbrengt in de huid en rimpels direct vermindert. Voorbeelden hiervan zijn de neuslippenplooi. Ook is het mogelijk om de jukbeenderen te accentueren of de kaaklijn strakker te maken.

WAT IS EEN VLOEIBARE FACELIFT?

Door een aantal gebieden tegelijk te behandelen, bijvoorbeeld de fronsrimpel met een rimpelbehandeling, de kaaklijn en de neuslippenplooi met fillers, is het mogelijk het effect van een minifacelift te bereiken. Allen dan wel zonder littekens, zonder de risico’s van een operatie en zonder de hersteltijd.

HOE WERKEN FILLERS?

Fillers worden met een dun naaldje ingebracht in bepaalde huidlagen of juist daaronder. Fillers bestaan in verschillende varianten, waarvan sommige juist geschikt zijn voor je oppervlakkige rimpeltjes en andere juist voor je diepere rimpels. Ook is het mogelijk om meer volume aan te brengen in je gezicht of bijvoorbeeld je lippen voller te maken.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN  FILLERS?

Wij gebruiken fillers die bestaan uit cross-linked hyaluronzuur voor een langdurig resultaat. Het is een zachte gel die zich voegt naar je huid en een glad en natuurlijk resultaat geeft.

Onze fillers werken langer dan het hyaluronzuur van andere leveranciers en is als enige aangetoond veilig voor mensen met een donkere of getinte huid.

IS EEN BEHANDELING MET FILLERS VEILIG?

Ja. Al onze artsen zijn BIG-geregistreerd. Het gebruik van fillers is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht in binnen- en buitenland. Zowel de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie als de American Society for Plastic Surgery en de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde staan volledig in voor de veiligheid van fillers

WAT IS HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur is een stof die normaal in je huid voorkomt. Als de hoeveelheid hyaluronzuur afneemt  kunnen er rimpels ontstaan. Een behandeling met hyaluronzuur is daarom een logische stap in de strijd tegen rimpels. Injecties met hyaluronzuur worden al meer dan 20 jaar toegepast door orthopeden bij artrose en oogartsen bij bepaalde oogaandoeningen.

WAT IS CROSS-LINKED HYALURONZUUR?

Normaal gesproken is hyaluronzuur een vloeistof. Door het proces van moleculaire cross-linking is er sprake van een gel die langdurig resultaat geeft. Bij de door ons gebruikte fillers zijn de onderzoekers erin geslaagd om een bijzonder stabiele gel te maken, zodat jij tot een jaar lang profijt hebt van je behandeling.

HOE WORDEN FILLERS GEBRUIKT?

Met een dun naaldje brengt de arts de fillers in op de plaats van de rimpel of de plaats waar het volume moet worden hersteld. Dit gebeurt heel voorzichtig en geleidelijk.

WAT KAN IK VERWACHTEN VAN EEN BEHANDELING MET FILLERS?

Er is direct resultaat. Je mag verwachten dat het resultaat tot ongeveer een jaar aanhoudt. Bespreek altijd met je behandelend cosmetisch arts wat er jouw geval mogelijk is. Niet iedereen is namelijk hetzelfde.

IS EEN BEHANDELING MET FILLERS PIJNLIJK?

Een beetje. Plaatselijke verdoving zit al verwerkt in de fillers om maximaal comfort te bieden. Ook gebruiken we een dun naaldje om je zo veel mogelijk te ontzien. Na de behandeling heb je geen pijn.

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING MET FILLERS?

Afhankelijk van welk gebied we behandelen, duurt je behandeling zelf een aantal minuten tot een kwartier.

IS DE VERBETERING VOOR ALTIJD?

Om veiligheidsredenen gebruiken we bij FACE Land geen permanente vulmiddelen. Dit is trouwens ook het advies van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Veiligheid gaat voor alles. Daarom werken we bij FACE Land alleen met tijdelijke fillers.

HOE LANG DUURT HET EFFECT VAN FILLERS?

Het effect van fillers is aantoonbaar tot een jaar na de behandeling, Hiermee behoren de door ons gebruikte fillers tot de langstwerkende hyaluronzuurpreparaten. Individuele verschillen kunnen wel optreden. Niet iedereen is tenslotte hetzelfde.

ZIJN ER BIJWERKINGEN VAN FILLERS?

Er kan zwelling of roodheid optreden in het behandelde gebied. De verkleuring is goed te camoufleren en de zwelling houdt meestal maximaal een paar dagen aan. Je huid wordt gedesinfecteerd om de kans op infectie te minimaliseren. Bij allergie voor onze producten kunnen wij je helaas niet behandelen.

KUNNEN MENSEN MET EEN DONKERE HUID OOK BEHANDELD WORDEN MET FILLERS?

Uit wetenschappelijk onderzoek zijn de door ons gebruikte fillers als enige hyaluronzuurfiller aangetoond veilig voor mensen met een donkere huidskleur. Een veilig idee.

Wil je meer weten of een (vrijblijvend) adviesgesprek? Boek dan direct een afspraak met één van onze cosmetische artsen.

Boek een afspraak

Vestigingen

Almere

Randstad 21, nr. 22
1314 BM Almere
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Amsterdam Schiphol

Beechavenue 162-180
1119 PS Schiphol-Rijk
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Barendrecht

Van Beuningenhaven 1a
2993 EH Barendrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Capelle

Rhijnspoor 223
2901 LB Capelle aan den IJssel
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Eindhoven

Dr. Holtroplaan 5A
5652 XR Eindhoven
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Mill (OK-complex)

Hoogveldseweg 7
5451 AA Mill
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Nijmegen

Grote Markt 17
6511 KA Nijmegen
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Binnenrotte

Binnenrotte 113-115
3011 HB Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Rotterdam Karel Doormanstraat

Karel Doormanstraat 453a
3012 GH Rotterdam
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Utrecht

Franciscusdreef 38C
3565 AC Utrecht
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Venlo

Kolenstraat 1
5911 HL Venlo
Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Facetruck

Meld je aan op de nieuwsbrief voor de bekendmaking van de locatie!

Bel ons: 088 101 46 00

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Zürich

Klausstrasse 23
8008 Zürich
Bel ons: +41 43 508 97 19

Route - Parkeren
Contact - E-mail

Faceland Düsseldorf

Berliner Allee 26
40212 Düsseldorf
Bel ons: +49 211 41873502

Route - Parkeren
Contact - E-mail